Nieuws

Op zoek naar bestuursleden   

Wie o wie???

Het blijkt dat het ons tot nu toe niet is gelukt om de juiste ingang in de zorg te vinden om te komen tot zinvolle projecten.

Om onze stichting vlot te trekken, zoeken wij nieuwe bestuursleden die thuis zijn in de wereld van de zorg. 

Dat het mensen moeten zijn die affiniteit hebben met een van onze doelgroepers, spreekt voor zich. Mensen die het waard zijn om je voor in te zetten omdat je aan de buitenkant niet kunt zien wat zij mankeren. Daardoor lopen zij vaak tegen allerlei problemen aan. Denk aan mensen met autisme, kanker, reuma, hart- en vaatziekten of NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

Nu zal je denken: ‘Er bestaat toch al heel veel hulp voor deze mensen?’ Dat klopt. Daar lopen wij ook tegenaan. Maar in de praktijk blijkt dat zij die hulp niet of nauwelijks kunnen vinden. Of dat de hulp hen om andere redenen niet bereikt. Juist op dit gebied wil onze stichting iets betekenen. 

Spreekt dit je aan? Wij zijn op zoek zijn naar mensen die goed thuis zijn in hun specifieke vakgebied in de zorg, zodat de stichting beter kan aanhaken bij de obstakels van onze doelgroep.

Ook voor subsidieaanvragen zoekt de stichting een deskundige vrijwilliger.

Heb je belangstelling, dan zien wij je reactie heel graag tegemoet via het contactformulier. 

Hartelijke groet, Mariëtte en Annet 

    

Onze eigen WEGWIJZER!      

 

We werken hard om hier op onze website een soort bibliotheek in te richten, speciaal voor onze doelgroep. Geen gewone bieb, maar een plek waar je informatie vindt die je zelf niet zo makkelijk kunt vinden. Wij hopen jullie zo extra te kunnen helpen! Onze bieb zullen we steeds een beetje aanvullen de komende tijd. 

Aan de slag!      

 

Deze zomer hebben wij ons georiënteerd op de behoeften van mensen met beperkingen. Er komen een aantal dingen naar voren:

-          Er is al heel veel ontwikkeld op psycho-sociaal gebied en er is heel veel in ontwikkeling. Dat gaat zo snel dat het niet bij te benen is. Niet voor mensen met een beperking, maar ook niet voor professionals. 

-          Er worden veel tools, folders, informatieve filmpjes, enz. ontwikkeld, bijvoorbeeld binnen grote organisaties, maar die zijn dan alleen toegankelijk voor de eigen professionals of voor de eigen cliënten.

-          Veel onderzoeksresultaten worden gedeeld met andere professionals, maar de ‘vertaling’ naar degenen waar het om gaat laat vaak lang op zich wachten.

-          Er wordt veel ‘doelgroepgericht’ aangeboden, bijvoorbeeld een app die je kunt gebruiken bij vermoeidheid bij kanker. Wij denken dat diezelfde app misschien ook heel goed te gebruiken is voor vermoeidheid bij heel andere aandoeningen! 

Kortom: de behoeften lijken niet zozeer te liggen in het vlak van het ontwikkelen van nieuwe dingen, maar veel meer in het beschikbaar en zichtbaar maken van dat wat er al is! Hier ligt de rol van onze stichting.

Op psychosociaal gebied is vooral voor mensen met kanker al veel ontwikkeld. Daarom zijn we nu bezig om op een rij te zetten wat er precies is en op welke manier we dat zichtbaar en toegankelijk kunnen maken voor IEDEREEN !

Heb jij nog tips voor ons? Of loop jij tegen (andere dan medische) dingen aan? Laat het ons weten! Dat kan via ons contactformulier maar ook via onze facebookpagina. 
Dank je wel!  :-)


www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Update     

 

Hallo beste vrijwilligers, donateurs en andere belangstellenden! 

Allereerst: alle sponsors en donateurs nogmaals héél hartelijk bedankt voor jullie bijdragen! Jullie financiële steun staat veilig op de bankrekening van de Stichting en wacht daar geduldig om uitgegeven te worden aan een mooi en goed project! 

Om iets goeds neer te zetten is veel tijd en onderzoek nodig. Uitzoeken waar de meeste behoefte aan is en ook of een project praktisch uitvoerbaar is. 

Van de projecten op de website zijn we ons aan het oriënteren over wat nu prioriteit heeft. 

Want nu corona onder controle lijkt te komen, staan er weer mogelijkheden voor ons open! 

We hopen jullie snel te kunnen vertellen met welk project we als eerste gaan starten. 


www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Krant niet gezien?    

Op deze foto kun je het hele artikel lezen. 
 
Leuke filmpjes en reacties lees en bekijk je natuurlijk op onze facebook pagina
www.facebook.com/stichtingvanwaarde

26 april: in Eindhovens Dagblad!    

Een mooi artikel in de krant en een zeer geslaagde sponsoractie! Dat is, naast een heleboel geldelijke bijdrages, de mooie opbrengst van deze grote traploopchallenge. 
Respect voor alle deelnemers is zeker op zijn plaats:  maar liefst 17 rondjes van elk: 420 meter, 111 traptreden en 14 hoogtemeters (omhoog én omlaag).
Dank je wel Bootcamp Sterk met Suzan voor de geweldige organisatie! En wat zagen de trappen er feestelijk uit met al die wapperende t-shirts en vlaggetjes! 
 
Leuke filmpjes en reacties lees en bekijk je natuurlijk op onze facebook pagina
www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Grote sponsoractie georganiseerd door 'Sterk met Suzan'    

Jazeker: een flinke traploopchallenge gaan de deelnemers van Bootcamp Sterk met Suzan doen op zondag 25 april!  Bootcamptrainer Suzan van Lieshout heeft een prachtig  parcours gekozen met pittige trappen! Wij wensen alle deelnemers véél succes!
Echt megatof Suzan! :-D 
Een leuk filmpje van het online interview met Suzan vind je op
www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Eerste hulp bij relatieproblemen 

Als je partner een chronische ziekte heeft is het niet gek dat je relatie onder druk komt te staan.  Chronisch ziek ben je samen met je partner! 

Onze stichting is bezig een soort digitale poster te laten maken die op een heldere manier zichtbaar maakt wat er kan spelen. De poster moet vooral visueel sterk worden, bijvoorbeeld met pictogrammen en getekende gespreksvoering. Dankzij gulle giften heeft de stichting nu budget om deze poster te laten ontwerpen en uitvoeren. De poster komt gratis ter beschikking. 

Einddatum traploopchallenge verschoven naar 25 april 

In verband met de corona maatregelen en de harde lockdown hebben we de einddatum van de traploopchallenge verschoven naar 25 april 2021.

Op onze facebookpagina vind je inspiratie en uitleg!  www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Eerste traploopchallenge volbracht!

Hoera! De eerste poging om een traploopchallenge te halen is gelukt! Op 15 februari 2021 liep een dappere dame 30 minuten non-stop trap! Dat deed zij in een trappenhuis omdat het buiten te gevaarlijk was door sneeuw en ijs.
Voor elke gehaalde minuut heeft zij 2,70 euro kunnen doneren, mede dankzij alle mensen die haar steunden bij haar challenge. Gaaf! Van harte gefeliciteerd Jolanda!
Bekijk haar succesvolle poging op
https://www.facebook.com/jolanda.vankasteren.5/posts/3668812343238361

Ook op onze facebookpagina vind je inspiratie en uitleg www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Uitdaging voor ervaren sporters! 

Die harde lockdown is natuurlijk balen, voor iedereen. En je sportschool dicht! Nu kun je jezelf een nieuw trainingsdoel geven: onze voorzitter Mariëtte heeft het gepresteerd om één uur non-stop trap te lopen. Wie doet dat haar na?
Je hebt tot 31 maart de tijd.
Bekijk het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=8DL_mWlQjEw
Ook op onze facebookpagina vind je inspiratie en uitleg www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Einddatum opgeschoven naar 21 februari! 

In verband met de harde lockdown is de einddatum om mee te doen aan de TRAPLOOPCHALLENGE verzet naar
21 februari 2021. 
Je hebt nu nog meer tijd om een poging te wagen: hoeveel minuten kun je non-stop traplopen?
En natuurlijk doe je dat corona-proof ;-)
Tof als je meedoet!
Bekijk het filmpje https://youtu.be/ipPp6n2IT6M
Ook op onze facebookpagina vind je inspiratie en uitleg www.facebook.com/stichtingvanwaarde

Artikel in Bossche Omroep  

Een mooi artikel over onze stichting en de TRAPLOOPCHALLENGE in de Bossche Omroep! We hopen dat héél veel mensen zin om hebben om in deze donkere dagen een poging te wagen: hoeveel minuten denk jij dat je non-stop kunt traplopen? Trap op trap af?  
Bekijk het filmpje https://youtu.be/ipPp6n2IT6M 

Voorzitter trapt af!   

Vandaag, 3 december 2020, internationale dag van mensen met een beperking, zijn we afgeTRAPt! Hoera! We gaan zo veel mogelijk bekendheid geven aan onze stichting, met als eerste actie: de TRAPLOOPCHALLENGE!
Bekijk het filmpje https://youtu.be/ipPp6n2IT6M 

We tellen af ... 

Het is 1 december... we tellen af! Met dank aan Helmond Sport waar we in het stadion gave opnames mochten maken! 


Nog even en we gaan van start... 

Op 3 december gaat het gebeuren: dat trappen we af met de nationale TRAPLOOPCHALLENGE!
Deze actie loopt van 3 december 202 tot en met 16 januari 2021.
Kan je niet wachten? Klik dan alvast op www.whydonate.nl/fundraising/stichtingvanwaarde  

Filmpje interview Helmond Dit is onze wijk 

Klik op deze link om een mooi filmpje te zien waarin onze voorzitter Mariëtte  vertelt over onze stichting en onze TRAPLOOPCHALLENGE! 
https://helmond.ditisonzewijk.nl/stichting-van-waarde-helpt-mensen-met-beperkingen/

Interview Eindhovens Dagblad 

Op 18 november 2020 werd onze voorzitter Mariëtte  geïnterviewd over het doel van onze stichting en onze eerste actie, de TRAPLOOPCHALLENGE. De verslaggever gaat een mooi artikel schrijven en er wordt binnenkort nog een aansprekende foto van "de aftrap" gemaakt door een fotograaf van het Eindhovens Dagblad.

Onze Boegbeelden 

Deze vijf prachtige mensen zijn voortaan onze Boegbeelden! Ieder met hun eigen verhaal zorgen zij er voor dat onze doelgroep geen vage groep meer is maar echte mensen zoals jij en ik. Alleen hen is iets overkomen dat hun leven ingrijpend heeft veranderd. En aan de buitenkant zie je daar niets van.
De komende tijd zal je één voor één met hen kennismaken op
www.facebook.com/stichtingvanwaarde 
Like onze pagina en help ons helpen! 

Facebook!

Yes! Onze facebookpagina begint er al mooi uit te zien! Dankzij de aanstekelijke foto van twee vrijwilligersmodellen uit Vught. Dank jullie wel lieve dames! 
Kijk op www.facebook.com/stichtingvanwaarde 

Onze eerste nationale actie: de Traploopchallenge

Op 3 december 2020, internationale dag voor mensen met een beperking, gaan we heel Nederland laten weten dat de Stichting Van Waarde bestaat en voor wie wij ons hard voor maken.
We doen dat met een landelijke actie: een traploopchallenge! Iedereen - groot en klein - die kan lopen, kan meedoen!
Help ons door geld in te zamelen via de traploopchallenge!
Kijk op www.facebook.com/stichtingvanwaarde
Of klik op www.whydonate.nl/fundraising/stichtingvanwaarde

Filmopnames promotiefilm sponsoractie

Woensdag 4 november 2020 waren er alweer veel vrijwilligers voor onze stichting op pad. Overal worden momenteel filmopnames gemaakt die gebruikt worden voor onze promotiefilm. Indrukwekkend hoeveel mensen bereid zijn iets te doen voor een ander. Zelfs als zij die ander helemaal niet kennen. Dat voelt goed, dat doet goed! 

Fotoshoot boegbeelden

Op maandag 2 november 2020 was het zover: 5 mensen werden één voor één geportretteerd door een professionele fotograaf die als vrijwilliger zijn diensten aan de stichting heeft aangeboden. Deze 5 mensen worden onze boegbeelden. Vanaf nu geven zij onze stichting een gezicht! Stuk voor stuk hebben zij iets meegemaakt dat hun leven drastisch heeft veranderd, maar aan hun uiterlijk zie je niets. 

Sponsoractie

De officiële lancering van onze stichting laat nog even op zich wachten... Maar we gaan flink lawaai maken, met een supergave sponsoractie! Een leuke challenge waar iedereen aan kan meedoen. Gewoon, in je eigen omgeving, op je eigen tijd. En ook aan een facebookpagina wordt achter de schermen gewerkt. Zodat alle deelnemers aan de sponsoractie elkaar daar kunnen zien. Nog heel even geduld... het komt er allemaal aan! 

Feestelijk

Op 11 juni 2020 konden we eindelijk met het voltallig bestuur klinken op onze mooie stichting. En corona-proef natuurlijk! 
Van links naar rechts ziet u: Mariëtte, Jet en Annet. 

In afwachting

Spannende tijden voor onze stichting! Gaan onze subsidie aanvragen gehonoreerd worden? We houden u op de hoogte! 

Fondsenwerving

Op 21 juni 2020 starten we met een gave fondsenwervingsactie! Meer informatie volgt! 

Online lezing 

Eind mei 2020 verwachten we onze eerste online lezing te geven. We zullen daarin onder andere toelichten welke wetenschappelijke basis aan onze projecten ten grondslag ligt. Heeft u een vraag over een van onze projecten? Dat vinden wij leuk! Stel ons uw vraag via het contactformulier.